Afstanden
Atletiekunie (AU) wedstrijd Leisure World halve marathon, en voor de jeugd tot en met 12 jaar een wedstrijd van 1 km (TOPZORG makelaars Mini Kerstloop). Prestatieloop: Leisure World halve marathon, Autoschade Dronten 10 km en Praxis 5 km.

Algemene voorwaarden
Op deelname aan de Leisure World Kerstloop zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Deze zijn te vinden op deze website onder het kopje 'Algemeen'. Aan de tekst in dit document kunnen geen rechten worden ontleend. De organisatie behoudt zich het recht voor om na het verschijnen van deze tekst op de folder en website nog aanpassingen te doen aan het evenement.

Bereikbaarheid
Dronten (Flevoland) is centraal gelegen en prima met eigen of openbaar vervoer te bereiken.

Openbaar vervoer: Vanaf Lelystad, Kampen, Emmeloord of Harderwijk per bus bereikbaar. En vanuit Lelystad en Zwolle/Kampen ook per trein. Het bus- en treinstation is in de nabijheid van de start/finish.

Met de auto: Dronten is met de auto prima te bereiken en in Dronten wordt u met borden de weg naar de ruime parkeerplaatsen gewezen. Zie ook "Parkeren".

Centraal adres
Centraal adres van de Kerstloop is als vanouds het Almere College, locatie Copernicus, Educalaan 6-8, 8251 GC. Hier kunt u terecht voor afhalen van de startnummers, na-inschrijving, is kleed- en doucheruimte en vindt de prijsuitreiking plaats.

Goede doel
Ook dit jaar hebben we de samenwerking Spieren voor Spieren voortgezet. Zie voor meer informatie  onder “Algemeen”

Herinnering
Iedere deelnemer aan de Leisure World Kerstloop Dronten ontvangt een speciale herinnering. Daarnaast is er als extra service de mogelijkheid om voor € 5,00 een medaille mee te bestellen tijdens het voor-inschrijven. 

Kleedruimte
Voor iedereen is er in het Almere College is kleedgelegenheid aanwezig in de kleedkamers bij de gymzaal of in de gymzaal. Tevens kan men daar douchen.
Geen tassen en kleding in de ontvangsthal achterlaten.
Afstand tot start/finish is ca. 400 meter. 

Loterij
Voor iedere Euro die u doneert, doet uw startnummer mee met onze unieke loterij. Doneert u 1 Euro dan doet uw startnummer 1 x mee, Doneert u 5 Euro dan doet uw startnummer dus 5 keer mee enz.

Limiet
De Leisure World Kerstloop kent een tijdslimiet. De tijdwaarneming sluit om 15.30 u. (doorkomst tijd 1e ronde vóór 1.10.00). Alle deelnemers die finishen, zullen worden opgenomen in het klassement waarvoor ze zich hebben ingeschreven.

Omroep Flevoland
Omroep Flevoland maakt meestal een impressie van het evenement voor de radio (89.8 FM) en televisie.

Organisatie

flevodeltalogo Atletiekvereniging FLEVO DELTA
Educalaan 18
8251 GC Dronten

Parcours
Het parcours voor de halve marathon bestaat uit 2 snelle ronden over verkeersvrije, geasfalteerde wegen van Dronten. Voor de Autoschade Dronten 10 km is 1 maal de ronde af te leggen, de Praxis 5 km gaat gedeeltelijk over hetzelfde parcours. De jeugd van de TOPZORG makelaars Mini Kerstloop heeft een eigen parcours van exact 1 km. Rond het parcours staan vele vrijwilligers, die het parcours verkeersvrij houden.

Parkeren
Parkeergelegenheid is er volop in de omgeving van de start / finishlocatie. Het is gratis parkeren (nabij het centrum is wel een blauwe parkeerschijf nodig). Parkeerlocatie voor de Leisure World Kerstloop is middels verwijzigingsborden aan gegeven. Parkeren bij voorkeur aan de Havenkade: Havenweg 5-7, zie ook 'Bereikbaarheid'.

Prijzen
Halve marathon:

  • Aantrekkelijke geldprijzen in de categorieën; Vrouwen, 35+, 45+ en 55+, Mannen, 35+, 45+, 55+ en 65+. 
  • Zowel bij de Mannen als de Vrouwen is er een bonus beschikbaar, indien de winnaar / winnares het wedstrijd record op de 21.1 km verbetert.
  • Extra prijzen voor atleten uit de BeNeLux. 
  • Voor de eerste Flevolandse dame en heer is er een prijs  
  • Voor de eerste Drontense (gemeente Dronten) vrouw en man is er een prijs

10 kilometer: 

  • 3 Prijzen voor zowel vrouwen als mannen

De prijsuitreiking is na de wedstrijd en begint om 15.45 uur in het Almere College, locatie Copernicus. De prijswinnaars dienen hun prijzen persoonlijk af te halen. Niet afgehaalde prijzen worden niet nagezonden!

Record
Het wedstrijdrecord bij de Mannen staat op naam van Enock Kiptoo Keter; 1.02.14 u. (2000)
Het parcoursrecord van de vrouwen is na 19 jaar in 2017 verbroken en staat nu op naam van de Keniaanse Naom Jebet 1.09.01 u.

Risico
Iedere deelnemer loopt op eigen risico en verantwoording. De organisatie aanvaardt t.o.v. de deelnemers geen enkele aansprakelijkheid van welke aard dan ook.

Start
De start / finishlocatie is voor alle afstanden in het centrum van Dronten, nabij de atletiekbaan en het inschrijfbureau. De start is om 13.00 uur voor de afstanden 21,1 km en de Autoschade Dronten 10 km. De Praxis 5 km start om 13.05 uur. De jeugdwedstrijden van de TOPZORG makelaars Mini Kerstloop starten in vier series tussen 12.10 uur en 12.32 uur.

Tijdregistratie
De tijdregistratie voor alle afstanden vindt weer plaats met het systeem ChronoTrack van Racetimer (www.chronotrack.com). Het systeem zal voor zowel de organisatie als de atleet weer borg staan voor een gebruiksvriendelijke en betrouwbare registratie. Het systeem wordt ondersteund door Wegwed-uitslagenverwerking, waar we als organisatie al jarenlang gebruik van maken. Het startnummer is tevens de chipcode. Het zichtbaar dragen van het startnummer is dan ook verplicht.

Uitslag:
De wedstrijd jury zal aan de hand van waarneming de definitieve uitslag vaststellen. Hierbij wordt het regelement van de AtletiekUnie gehanteerd.

Verzorging
Langs het parcours en aan de finish staan verzorgingsposten met water en sportdrank. Het Rode Kruis is zowel op het parcours als bij de start/finishlocatie aanwezig.

Persoonlijk met plezier en prestatie
Copyright Leisure World Kerstloop Dronten 2018
Ontwerp: Newminds - design studio
Development & Hosting: FlevoHost - first class webhosting